Yin Yoga

Yin yoga wint in Nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los. In eerste instantie zijn de houdingen bedoeld om langer in de Lotushouding te kunnen blijven mediteren, maar het is vooral fijne lichaamsbeweging voor wie een zittend beroep heeft.

Yin Yoga is erg afwijkend vergeleken met de andere yoga vormen. Wil je beginnen met Yin, zorg er dan voor dat je het jezelf niet meteen te moeilijk maakt. Of je nu ervaren bent met (andere vormen van) yoga of niet, teveel willen is een algemeen bekende valkuil. Je kunt het vergelijken met een hardloop wedstrijd waarbij je veel te snel van start gaat en de laatste kilometers zo op bent, dat je moet gaan lopen.

Bij Yin Yoga blijven we langer in een zelfde houding, wel zo’n 3 tot 5 minuten. Als je in het begin al jezelf zo ver of diep mogelijk brengt, dan wordt het verblijven in de houding zwaar en kan het zijn dat je er zelfs eerder uit moet komen.

We willen met Yin Yoga juist rustig in de houding ‘zinken’ – ease into it. Naarmate je langer in de houding verblijft, ontstaat er meestal meer ruimte, waardoor je alsnog dieper in de houding kunt komen.

Vind je jezelf een ongeduldig persoon? Mooi! Dan is de Yin Yoga echt iets voor jou.. Het zal je – naast alle fysieke voordelen – ook helpen om geduld en acceptatie te cultiveren.

KimYoga staat voor ontspanning met lichtheid en plezier.

Bij KimYoga kun je tijdens de yogales helemaal terugkomen bij jezelf en de spanningen inruilen voor spontaniteit en vreugde.