Hormoon Yoga

 

Wist je dat onze hormonen een groot deel bepalen van hoe we ons voelen? Hormonen controleren een groot deel van de cruciale functies in het lichaam zoals je psychische en mentale gezondheid, slaap, temperatuur en stofwisseling. In het leven van de moderne vrouw worden de hormonen uit balans gebracht door extreme stress, niet voldoende voor je zelf zorgen zoals te weinig beweging en een ongezond dieet.

Hormoon Yoga is een natuurlijke manier om de hormonen terug in balans te brengen. Het heeft al vele vrouwen geholpen in de afgelopen 30 jaar. Hormoon Yoga is een combinatie van Hatha en Kundalini Yoga gecombineerd met adem, visualisatie en anti stress oefeningen, alles om de hormonale gezondheid te voeden. Onze docent Kim zal deze mooie beoefening overbrengen die de hormoonklieren stimuleert en het zenuwstelsel positief beïnvloedt.

 

Tijdens de hormoonyoga ligt de focus op het herstellen van de hormonale balans (bij vrouwen). Je maakt kennis met de essentie van hormoonyoga, de voordelen ervan en hoe het kan bijdragen aan een gezonder en evenwichtiger leven.

 

Waarom hormoonyoga?

 

Hervind je vrouwelijke kracht.
Verhoog je energie, voel je fit en ontspannen.
Verminder PMS klachten, zoals laag in je energie, mood swings, krampen
Breng je menstruatie cyclus in balans.
Verhoog de kans op zwangerschap.
Vanaf 35+ voorkom vroege overgangsklachten, breng je hormonen in balans.
Verminder (pre-)overgangs klachten zoals opvliegers, slapeloosheid, migraine, depressie, pijn in de gewrichten, vaginale droogheid, veel en zware bloeding.


Contraindicaties voor het beoefenen van hormoonyoga: na een operatie, bij zwangerschap, psychose, kanker, bij gevallen waarbij het level van oestrogeen niet omhoog mag gaan. In het geval van hormoon gerelateerde ziektes, vraag de dokter of hormoonyoga docent om advies.

KimYoga staat voor ontspanning met lichtheid en plezier.

Bij KimYoga kun je tijdens de yogales helemaal terugkomen bij jezelf en de spanningen inruilen voor spontaniteit en vreugde.