Restorative Yoga

Restorative Yoga heeft als doel het gehele lichaam volledig te ontspannen. Hiervoor gebruik je dus ook alle hulpmiddelen die ondersteuning bieden voor de Yoga houdingen die je uitvoert.

Bij Yin Yoga is het de bedoeling dat je spanning/stress op een specifiek gebied in het lichaam gaat uitoefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de buitenkant van je bovenbeen. De adem gebruik je om ruimte te ademen naar de weerstand die je voelt. De rest van het lichaam ontspant hierbij volledig.

Restorative Yoga en Yin Yoga maken gebruik van andere Yoga houdingen. Zo zijn de Restorative Yoga houdingen vaak liggend en Yin Yoga houdingen zowel zittend, liggend en soms zelfs staand. Yin Yoga houdingen zijn over het algemeen gebaseerd op Hatha Yoga oefeningen. Deze Yoga oefeningen hebben wel vaak een andere naam gekregen en worden hierbij net iets anders uitgevoerd dan de traditionele Asana’s.

Omdat Restorative Yoga alleen gericht is op ontspanning, is deze Yoga vorm voor iedereen te beoefenen. Of je nu bijvoorbeeld een blessure of fysieke beperkingen hebt, op leeftijd bent of op zoek bent naar ontspanning. Een Restorative Yoga practice is echt voor iedereen goed uit te voeren en te volgen.

Een Yin Yoga practice vraagt daarentegen vaak wat meer aanpassing. Het kan bij Yin Yoga zomaar zijn dat je in een andere Yoga houding bent als degene naast je op de mat, omdat je hierdoor beter stress en druk kunt uitoefenen op het desbetreffende lichaamsgebied waar de oefening op gericht is.

KimYoga staat voor ontspanning met lichtheid en plezier.

Bij KimYoga kun je tijdens de yogales helemaal terugkomen bij jezelf en de spanningen inruilen voor spontaniteit en vreugde.