0626218313          info@kimyoga.nl        

YinYoga@Groene Passage Rotterdam

Elke woensdag van 9:00 -10:30 YinYoga in Dojo Amber. Introductieles 9,95. euro.  DE MAAND OKTOBER 7,50 euro

10 lessenkaart 150 euro, koop je de kaart op je introductieles 135 euro. Meld je nu aan op info@kimyoga.nl wees snel want er zijn maar 14 plekken! Meer informatie over Yin Yoga vind je hier op de website. 

Yin Yang Yoga

Een Yin Yang yogales richt zich op het versoepelen en versterken van bindweefsel en gewrichten. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt.

Waar het bij andere yogavormen vaak draait om het actief aanspannen van spieren, is het bij Yin Yoga juist de bedoeling spieren zoveel mogelijk los te laten. Houdingen worden langer vastgehouden dan tijdens een reguliere yogales. Het yin gedeelte focust zich vooral op zittende en liggende houdingen. Het Yang gedeelte is iets actiever en bestaat vaak uit staande houdingen, waarbij gelet wordt op ademhaling, beweging en uitlijning.

Zowel in de Yin als in de Yang houdingen krijg je de ruimte om op een ontspannen manier je eigen grenzen te ontdekken. Daarnaast heeft het een meditatief effect omdat je tijdens het Yin-gedeelte je lichaam en adem observeert, en bij het Yang-gedeelte mediteert door je ademhaling te synchroniseren met de beweging.

Yin versus Yang

Yin verwijst naar het onbeweeglijke in ons lichaam: het bindweefsel en gewrichten omdat zij stijf en weinig elastisch zijn. Dit in tegenstelling tot onze spieren.

Die worden gerekend tot Yang omdat ze zacht en elastisch zijn. Veel sporten richten zich op het Yang element waarbij de focus ligt op het aanspannen van spieren. Soepelheid van gewrichten en bindweefsel wordt daarbij vaak vergeten terwijl juist die soepelheid essentieel is om blessures te voorkomen en het lichaam fit te houden.

KimYoga staat voor ontspanning met lichtheid en plezier.

Bij KimYoga kun je tijdens de yogales helemaal terugkomen bij jezelf en de spanningen inruilen voor spontaniteit en vreugde.

Copyright © 2023 Kim Yoga